« Назад

Panamu čaká výzva. SDM

Panamu čaká výzva. SDM

Počas vysielacej svätej omše pápež František ohlásil, že nasledujúce Svetové dni mládeže zorganizuje Panamská arcidiecéza. Panamský duchovný, otec Freddy Ramirez priznáva, že organizácia SDM je veľkou a zložitou úlohou. Uisťuje však o pohostinnosti Panamčanov.

"Vidíme ako ste to zorganizovali tu v Poľsku, ako ste zo seba vydali všetko, aby boli mladí dobre prijatí. Panama je malou krajinou, no zároveň príjemnou a veľmi pohostinnou.  Usudzujem, že zorganizovať SDM u nás bude čarovné. Posilní to našu Cirkev, no zároveň to pomôže i našej turistike, čo má pre nás význam. Myslím, že to bude pre nás požehnaním od Boha", povedal kňaz. 

Následne Jesus, redaktor panamského Rádia Claret, nás presviedča o tom, že hoci je Panama malou krajinou, má veľké a otvorené srdce. "Pre všetkých Panamčanov a obyvateľov Centrálnej Ameriky je to veľká radosť. Sme malé zjednotené spoločenstvá, ktoré rýchlo môžu prekročiť hranice (a stretnúť sa). Myslím, že to bude Božím požehnaním. Všetko je v rukách Božích", povedal. SDM sa uskutočňuje z iniciatívy Jána Pavla II: Prvé takéto stretnutie bolo zorganizované v marci 1986 v Ríme s témou: "Aby ste dokázali uskutočniť nádej, ktorá je vo vás."

Zdroj: KAI / Preložila: Tatiana Janočková 
Snímka: Pixabay.com Julianza

Комментарии