« Назад

SDM/Happening - "Opýtaj sa pápeža"​

SDM/Happening -

"Opýtaj sa pápeža" - pozývajú iniciátori akcie, v rámci ktorej vznikne "Kniha otázok". Po SDM sa dostane k pápežovi Františkovi. Otázky pápežovi môžu klásť všetci, ktorí si prídu pozrieť výstavu v Paláci umenia v Krakove, otvorenú od stredy. ​Iniciátori rátajú s "autentickými, osobnými otázkami" Akcia potrvá do 27. júla. Ako hovorí spoluorganizátor akcie Pawel Dos, udalosť má charakter výstavy - happeningu, ktorá je pripravená špeciálne pre mladých - zvlášť tých, ktorí prídu v rámci SDM do Krakova.

Výstava je pripravená v poľskom, anglickom, francúzskom, španielskom, nemeckom, ruskom a talianskom jazyku. Návštevníci si ju prezrú so slúchadlami na ušiach; lektor prečíta scenár ľudí spojených s hnutím Komunia i Wyzwolenie (tal. Comunione e Liberazione), ktoré založil taliansky kňaz Luigi Giussani. Scenár bol vytvorený na základe knihy Giussssaniho "Zmysel pre Boha". Výstava sa nachádza v niekoľkých miestnostiach. V prvej sa nachádza rodinný stôl - návštevník si zaň bude môcť sadnúť a pouvažovať nad slovami lektora. V ďalších miestnostiach sú objekty zasvätené momentom ako: učenie, práca, dobrovoľnícka služba, voľný čas, priateľstvo, láska, viera, duchovno, povolanie. V závere expozície nájdete knihu, do ktorej bude možné napísať otázky pápežovi, bude možné ich napísať aj na špeciálny formulár, ktorý nájdete na monitoroch počítačov. "Pripravený priestor má vzbudiť a provokovať k tomu, aby otázky boli autentické a osobité," povedal Pawel Dos.

Po ukončení tejto akcie, jej organizátori - spoločenstvo Stowarzyszenie Ślady Obecności a hnutie Komunia i Wyzwolenie - zhrnú všetky otázky do knihy a hneď po SDM ju odovzdajú pápežovi Františkovi.

Podrobnosti o akcii môžete nájsť na askthepope2016.com. Patrónom akcie je otec kardinál Stanislaw Dziwisz.

Zdroj: Pope2016.com 
Preložila: Tatiana Janočková
Snímka: Askthepope2016.com

Комментарии