Blogs

« Back

Čo robiť, keď vás niekto " vytočí "?

V živote často prichádzajú aj " dni nepohody ", keď vám " tečie do topánok". Všeliaké nepríjemnosti, nepochopenie ľudí, stres, napätie. Ku tomu občas aj " studená sprcha " od blízkych aj cudzích. Vesuv pred výbuchom je oproti vám len čmudiaci popolník. A atomová bomba len novoročná petarda. Vtedy nie len kresťana napadne otázka : " Čo robiť ? ".

Niektorí ľudia majú v tomto slabosť, a často vybuchnú. Rúcajú sa mosty medzi ľuďmi. A naše vzťahy sú skúšané, koľko vydržia. Srdce sa cíti ako černoch na návšteve v Anktartíde. ˇAko riešiť túto situáciu? Máme vybuchnúť ? Dokazovať nahlas svoju pravdu ? Kričať? A hádať sa ? Čo s tým vyriešime? Druhý sa ku nám správa nepriateľsky, nakričí na nás, alebo je neúctivý ku nám. Urazí nás. Máme mu to vrátiť? Uraziť sa, a odvrátiť sa od neho v hneve. Veď na nás bol "taký zlý " !!! Našťastie: Máme Pána Ježiša a Jeho slovo, ktoré nie je len zákonom, ale aj inšpiráciou do nášho života ! Ježiš nám v tejto situácii pomáha tak, že nám poradí, a dá aj silu na správne konanie: " Milujte aj svojich nepriateľov. "( )," Všetko, čo chcete, aby iní robili vám, robte aj vy im !" ( ), "Buďte milosrdní, ako je milosrdný aj váš Nebeský Otec." ! ) ( + Skutky milosrdenstva: Krivdu trpezlivo znášať,a ubližujúcim odpúšťať... ), " Modlite sa za svojich nepriateľov. ( ), "Proste, a dostanete." ( ), " Neoplácajte zlým za zlé "( ) . aj v apoštolských listoch je písané : " Nenechajte sa premôcť zlom, ale dobrom premáhajte zlé ." ( )A tak najlepšou odpoveďou na takéto dopustené skúšky je s láskou pristupovať ku tým, čo nám znepríjemňujú život. A modliť sa za nich ! Keď iné nevieme, aj toto pomôže !!! Budete pokojnejší, a aj Pánu Ježišovi budete milší. Ak ste v posvätcujúcej milosti, s Ježišom v srdci, môžete tento skutok milosrdenstva obetovať na úmysel Svätého Otca. Alebo na iný úmysel. Pritom platí: " Blahoslavení milosrdní, lebo oni dosiahnu milosrdenstvo." ( ) Vaša modlitba vám pomôže nevybuchnúť, a neupadnúť nešťastne do hriechu hnevu !!! Prajem vám všetko dobré, a veľa zdaru v spolupráci s Pánom Ježišom pri premáhaní zlého dobrom ( aj milosrdenstvom ).
Comments
sign-in-to-add-comment
Jarmila Semanová
Toľko otázok pospolu ...

Je osožné si uvedomiť, že cítiť hnev nie je to isté ako konať v hneve.

Prežívať pocity nie je hriechom. Hriechom je nechať sa nimi ovládať.


Čo robiť, keď nás niekto vytočí ? - Nuž pozrieť sa do svojho vnútra a pochopiť odkiaľ sa tam nabralo toľko horúcej lávy. A naučiť sa už tam nič také neukladať ani neskrývať.
Posted on 12/28/11 6:13 PM.
napadol mi vtip:
Hovorí jeden kliešť druhému: ešte len 10 hodín a už ma dva krát vytočili.
emoticon

V kajúcich litániách je niekde aj prosba o odpustenie, že sme tvrdošijne zotrvávali v zle. Modlím sa, aby mi Boh pomáhal rozpoznať, ktoré moje tvrdošijné zotrvávanie je dobré a ktoré nie.
... mám na mysli tvrdošijné zotrvávanie v pravde...
Posted on 12/28/11 7:47 PM.
A nezačne sa potom na mne agresor voziť? Myslím, že je potrebný istý poriadok a niekedy i represívne opatrenia. Či nie?
Posted on 2/17/12 8:06 PM.
Jarmila Semanová
Agresor vycíti, že si to môže dovoliť.

Potrebné je dať mu pokojne, ale jasne najavo, že mu nedovolíme útočiť na nás - že si bránime vlastné hranice a že oni ich nesmú prekročiť.
Posted on 2/17/12 8:58 PM in reply to Dušan Vreba.

javax.portlet.title.BGTCG