Blogs

« Back

YOUCAT - milý list od nášho Nebeského Otecka

Čítal som o ňom v Katolíckych novinách. Svätý otec hovoril o ňom , ako o svojej srdcovej záležitosti. Zaujalo ma to. Trochu putovania po internete ... Objednávka, platba, trochu komplikácií a čakanie. Cesta na poštu, a malý balík v ruke. V balíku : YOUCAT. Hneď na pošte som ho začal listovať. K riadnemu čítaniu som sa dostal až doma. Poviem vám : Po Svätom Písme je to druhá najkrajšia kniha môjho života ! Je jedinečná !!!

Pomaly, postupne ju čítam. Zistil som však, že najlepšie sa číta  tak, ako to odporučil Svätý otec : v spoločenstve. Zatiaľ sme ho čítali spolu s našou známou. A ešte raz s mojou mamou.  Bol to krásny večer. YOUCAT je hlavne pre mladých, ale je písaný jazykom, ktorému budú rozumieť aj ľudia v strednom, či vyššom veku. Je krásne inšpirujúci do každodenného života kresťana. V dnešnom svete, v dnešnej dobe má kresťan- katolík často problém, ako zaujať ten správny postoj k súčasným témam, otázkam neveriacich a výzvam zaujať jednoducho kresťanský postoj. Táto kniha je ku tomu vynikajúcou pomôckou ! YOUCAT je Katechizmom Katolíckej cirkvi pre mladých. Ale pri ňom človek každého veku sa stáva jednoducho mladým.
Povzbudzuje človeka, aj kresťana. Dáva svetlo, aj jeho silu, inšpiráciu  do každodenného boja. Na ceste k Nebeskému Oteckovi, od Ktorého je YOUCAT milým listom.

Dúfam, že strávime ešte veľa takých krásnych večerov s YOUCAT-om a  s mojou mamou.  A aj s mojimi priateľmi v spoločenstve.

YOUCAT je aj na Facebooku. Aj po slovensky.

Previous
Comments
sign-in-to-add-comment
No ano, sam ho mam doma, ale i tak je potrebný normálny katechizmus, ak si chce človek naštudovať veci hlbšie. Škoda, že nemám v akom spoločenstve ho čítať. Ale nevadí.
Posted on 11/7/11 8:28 PM.
Predvčerom v kaplnke v Spišskej Kapitule v seminári som objavila youcat v angličtine. Trošku som doň ďobla a veľmi ma zaujal. Ako na zavolanie Miroslav dávaš informácie, ktoré práve potrebujem. Mám doma troch mládežníkov, nuž bolo by vhodné "pohodiť" žltú knižku len tak v byte...
emoticon
Posted on 11/8/11 9:31 AM.
Mirec, máš úplnú pravdu ! YOUCAT je však, podľa mňa, veľmi vhodný na prvý kontakt neveriaceho s vierou v Ježiša. Pomáha aj nám , dlhšie veriacim, ako aj laickým apoštolom, odpovedať na otázky dnešných ľudí, tak, aby ich cez nás oslovil Dobrotivý Boh. Priznám pravdu, aj ja som našiel pravdivé odpovede na niektoré moje otázky, na ktoré som nevedel uspokojivo odpovedať. Teraz je to lepšie. YOUCAT mi pomáha lepšie apoštolovať v dnešnom svete.
Posted on 11/8/11 3:37 PM in reply to Miroslav Čonka.
Milá Otka ! Veľmi odporúčam čítanie YOUCAT-u spoločne v rodinách. Máme to vyskúšané. Sú to milé a nezabudnuteľné chvíľe. Veľmi nás to povzbudilo !
Posted on 11/8/11 3:40 PM in reply to Otília Ferenčíková.
Nuž keď ten normálny Katechizmus ozaj ma kto čítať? Však to je taká kniha, že každý kto ju začne aj čítať tak ju potom nechá. To normálny Katechizmus nečítame preto, že chceme ho čítať, ale preto, že musíme emoticon
Posted on 11/8/11 3:55 PM in reply to Miroslav Priecel.
Veľký Katechizmus Katolíckej cirkvi som prečítal skoro celý. Skoro celý som aj popodčiarkoval. Pomohol mi riešiť môj problém so škrupulantstvom. Už je to lepšie. Treba byť pri tom len trpezlivý, a pracovať s textom. Priznám sa : aj ja som mal problém so súradnicami odkazov v texte veľkého Katechizmu, ale napriek tomu sa dá v ňom veľa vecí nájsť podľa obsahu s číslami strán. Dá sa s tým pracovať.
Posted on 11/9/11 4:20 PM in reply to Miroslav Čonka.

javax.portlet.title.BGTCG